Architecture@Heart

+31 6 2023 5030 Neem contact op

In het brandpunt van organisatie en IT

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

De Carpenter Code (TM)

Het woord ARCHITECT(UUR) bevat een rijkdom aan betekenis voor diegenen die het willen zien. Een moderne variant van de betekenis van:

ARCHITECTUUR

Over-arching: bruggen slaan tussen verschillende belanghebbenden/steakholders. Verbinden van concepten en ideen. Een overkoepelende visie hebben of ontwikkelen.
Integratie: Integreren van idee, technologie, aanpak, proces in het geheel van de oplossingrichting voor de organisatie.
Technologie: Brede inhoudelijke kennis en vaardigheden om gefundeerde keuzen te maken. Het betreft niet allen kennis van techniek, maar ook kennis van het domein, product of proces.
Transformatie: Architectuur en de implementatie ervan introduceren vaak verandering. Verandering betekent een transformatie van een oude naar een nieuwe situatie. Transformatie is daarmee kern in het vak terrein van de (IT/Enterprise) architect.

Dit lukt alleen maar door als vakman een synthese tot stand te brengen van hoofd, hart en handen. Rekening houdend met de (levens)energie van mensen en organisaties. Wat de oosterse wereld aanduid met chi.

Als architect breekt het uur van de waarheid aan op het moment dat de opgestelde architectuur ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd en de architect leiding moet geven aan dit proces en besluiten moet gaan nemen over zaken die dan zich voordoen.

Als architect moet je ook op tijd de waan van de dag even kunnen laten voor wat het is en tuur je weer even naar de toekomst die je je had voorgesteld om te checken of je nog op de goede weg bent.

Architectuur is niet altijd (direkt) een hit. Soms kost het doorzettingsvermogen om de juiste toon en snaar te vinden voor de verandering die nodig is. 

Het is goed om te beseffen dat architectuur ook niet altijd draait om hi-tec of het gebruiken of voorstellen van de laatste snufjes, hypes of gadgets. Het gaat om het bieden van de juiste toegevoegde waarde voor de business.

Een woord dat ongetwijfeld nieuwe betekenissen zal gaan oproepen.....

Follow us:
  • Follow us on Facebook
  • Follow us on Google +
  • Follow us on Linkedin
  • Follow us on Twitter
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Perspectieven

Architectuur kan vanuit verschillende perspectieven bijdragen aan een beter resultaat.