Architecture@Heart

+31 6 2023 5030 Neem contact op

In het brandpunt van organisatie en IT

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Scheiding van rollen

In de IT is iets fundamenteel scheef aan het groeien. Opdrachtgevers komen steeds verder in een isolement. De IT-aanbieders (intern of extern) zijn aan de macht. Zij hebben de absolute kennismacht.

Door hun methoden en technieken (Prince, UML, Architectuurproces, ITIL, ASL, BISL, etc.) zijn ze in staat om deze onbalans in stand te houden. De methoden zijn niet inherent fout, maar ze scheppen wel zoveel afstand en lijken gericht op het beschermen van het belangen van de leverancier.

Er is geen onafhankelijke rol in de industrie die in staat is om vanuit de opdrachtgever regie en richting aan te geven, tenzij je dit intern of extern organiseert.

Het zuiver scheiden van vraag en aanbod (demand/supply) en het inrichten, organiseren, faciliteren, leveren van een professionele vraag-organisatie is daarbij essentieel.

Een professionele vraag-organisatie die zich niet alleen verantwoordelijk maakt voor het benoemen van de juiste pakket van eisen (requirements), maar ook nadrukkelijk sturend en beoordelend is ten aanzien van het uiteindelijke ontwerp en de realisatie (uiteraard binnenkaders van tijd en geld), kan de balans uiteindelijk herstellen.

Architecten moeten vanuit een onafhankelijke positie dit proces faciliteren.
Follow us:
  • Follow us on Facebook
  • Follow us on Google +
  • Follow us on Linkedin
  • Follow us on Twitter
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Perspectieven

Architectuur kan vanuit verschillende perspectieven bijdragen aan een beter resultaat.