Architecture@Heart

+31 6 2023 5030 Neem contact op

In het brandpunt van organisatie en IT

Font Size

SCREEN

Profile

Menu Style

Cpanel

Vakmanschap

Elk vak en geloof rust op de drie pijlers van Hoofd, Hart en Handen. Elke vakman zal constant de balans proberen te vinden tussen die drie aspecten. 
Hoofd: De (IT-)architect als vakman zal zich meer en nadrukkelijk bewust moeten worden van het feit, dat er meer is als methodieken, kennis en techniek. Maar tegelijk het besef hebben dat adequate vakkennis een blijvende vereiste is.

Hart: Juist het inleven in de mens, de menselijke maat, begrip voor verhoudingen, beseffen dat de door IT opgeroepen veranderingen ook een psycho-sociale kant hebben, bepalen voor een groot deel het succes of falen.

Handen: Als vakman moet je durven te staan voor wat je oplevert en verantwoordelijkheid blijven nemen ook en vooral tijdens de realisatie. "The proof of the pudding, is in the eating".

Het vakmanschap in de IT moet gaan groeien vanuit een Ingenieur-traditie van de informaticus.Trots zijn op ons eigen vak. Wetend dat het een vak is, dat we moeten blijven ontwikkelen.

Een goed vakman heeft gereedschap nodig. In de IT worden hiervoor vaak modellen/methoden gebruikt. Over nut en noodzaak hiervan onder Modellen.

Zie ook eigen presentatie hierover: Vakmanschap

 

Follow us:
  • Follow us on Facebook
  • Follow us on Google +
  • Follow us on Linkedin
  • Follow us on Twitter
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Perspectieven

Architectuur kan vanuit verschillende perspectieven bijdragen aan een beter resultaat.